Ruben van Zwieten

Wie is Ruben van Zwieten?

140904_9552

Ruben is predikant en oprichter van De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam, huizen voor ontmoeting en inspiratie. Hij is adviseur van het bestuur van de Goldschmeding Foundation, lid van het bestuur van het VUmc Fonds, lid van het bestuur van het alzheimer en kankercentrum Adore en voormalig lid van de Monitoring Commissie Code Banken. Door NRC en de Volkskrant is hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen voor de toekomst.

Het thema van zijn lezing zal zijn: “de kracht van de taal van de verbeelding”.

“Een idee is een idee. Maar is het een rond verhaal? Is er niet alleen van A naar B gedacht, maar ook van A naar alles? Is er zogezegd, holistisch gedacht. Creativiteit is het vermogen onverwachte verbanden te leggen. Maar bovenal: is er nagedacht over het waartoe? Is doel er voor de leuk, of zijn er kwetsbare mensen in de wereld die er duurzaam echt beter van worden?”

Ontbijt in Grote of Sint Clemenskerk

U kunt zich vanaf nu opgeven via de pagina Inschrijven

Welke dames komen met een prachtige hoed?


Ontmoet ondernemers

De belangrijkste doelstelling is collectieve belangenbehartiging door het continu verbeteren van het vestigingsklimaat en het bevorderen van de onderlinge contacten in de gemeente Steenwijkerland.


Vorige Sprekers

Jacco-Vonhof2_tmb

Jacco Vonhof

Professor Schaap